Sustenabilitate

Vitis Metamorfosis a obţinut certificarea pentru primele culturi de viţă-de-vie organică în 2013 prin Austria Bio Garantie, după o atentă monitorizare pe parcursul a trei ani. Austria Bio Garantie este unul dintre liderii europeni în ceea ce priveşte inspecţia şi certificara ecologică în agricultură.

Cultivam struguri ecologici pe o suprafaţă de 15 hectare în Podgoria Dealu Mare, pe care sunt plantate sortimente precum Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Fetească Regală şi Fetească Albă.

Primele vinuri Eco Viile Metamorfosis au fost lansate în 2014 şi vor reprezenta în viitor aproximativ 25% din producţiile de anuale.

Agricultura ecologică interzice utilizarea fertilizatorilor de sinteză şi tratarea plantelor cu pesticide sau insecticide, iar ameliorarea solului se obţine doar cu îngrăşăminte naturale. Calitatea strugurilor obţinuţi din plante Eco este superioară celor convenţionali, iar vinul obţinut astfel este unic prin proprietăţile sale organice.

Ca urmare a adoptării politicii de protejare a mediului, am ales să instalam în crama de la Vadu Săpat o centrală pe peleţi asistată de panouri solare şi să colectam separat apa pluvială pe care o reutilizam.

Certificare vinuri ecologice 2013