Viile

Înainte ca Marchesi Antinori să decidă unde îşi va concentra activitatea de producţie în România, specialiştii companiei au vizitat Via Cantvs Primvs de la Fintestimai multe podgorii din toate marile regiuni viticole. Au fost de acord cu toţii în privinţa podgoriei Dealu Mare pentru potenţialul ei fantastic, pentru condiţiile optime, solul si expoziţia foarte bune. În plus, există şi o asemanare între Dealu Mare şi Toscana, una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din Europa şi din lume.

Întregul domeniu pe care îl deţine Vitis Metamorfosis în Podgoria Dealu Mare, în centrele viticole Urlaţi şi Breaza, plaiurile viticole Valea Urloi, Fintești și Năeni are o suprafata de 100 de hectare. Din suprafaţa totală, 67,5 hectare sunt plantate cu viţă-de-vie. Pe rod, sunt 58 ha. Cele 9,5 ha care nu sunt încă pe rod, au fost plantate în 2010 şi 2012.

Până în prezent avem plantate soiurile Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Muscat Ottonel, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon Blanc şi Chardonnay. Avem în plan plantarea cu viţă-de-vie a întregii suprafeţe de teren în viitorul apropiat.

Compania cultivă struguri ecologici pe o suprafata de aproximativ 15 hectare în Podgoria Dealu Mare, pe care sunt plantate sortimente precum Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Feteasca Regală şi Fetească Albă.

Vitis Metamorfosis a obţinut certificarea pentru primele culturi de vita-de-vie ecologică în 2013 prin Austria Bio Garantie, după o atentă monitorizare în ultimii trei ani. Austria Bio Garantie este unul dintre liderii europeni în ceea ce priveşte inspecţia şi certificarea ecologică în agricultură.

Agricultura ecologică interzice utilizarea fertilizatorilor de sinteză şi tratarea plantelor cu pesticide sau insecticide, iar ameliorarea solului se obţine doar cu îngrăşăminte naturale. Calitatea strugurilor obţinuţi din plante Eco este superioară celor convenţionali, iar vinul obţinut astfel este unic prin proprietăţile sale organice.